Σάββατο 4 Απριλίου 2015

5 οφέλη της τσουκνίδας στη διατροφή μας

Παρ’ όλο που αν πέσουμε πάνω της θα μας… τσούξει, η τσουκνίδα στην πραγματικότητα είναι πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό. Αρκεί να τη φάμε κι όχι να σκοντάψουμε σε αυτή!

Τα φύλλα της τσουκνίδας χρησιμοποιούνται στο φαγητό, στις σαλάτες, σε χόρτα, σούπες, πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η τσουκνίδα:

  • Είναι πλούσια σε ασβέστιο ωφελώντας τα οστά, αλλά και σε κάλιο, συμβάλλοντας στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία εκτός του ότι ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού μας, βοηθάει και στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, που επίσης περιέχει, γι’ αυτό και συστήνεται σε περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, ενώ περιέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα.
  • Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση του οργανισμού, όπως και την εμφάνιση διάφορων ασθενειών που σχετίζοντας με τη φθορά του χρόνου.
  • Έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιρρευματική δράση, καταπραΰνοντας φλεγμονές και πολεμώντας τα μικρόβια.
Πώς θα την ετοιμάσετε: Κόψτε τις τρυφερές κορυφές και τα γερά φύλλα του βλαστού από τη μέση και πάνω, τα οποία πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε πολύ καλά σε κρύο νερό (πάντα φορώντας τα γάντια). Έπειτα, ζεματίστε τες σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, στραγγίξτε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας.
 ΠΗΓΗ:  clickatlife.gr
.

Tσουκνίδα :Το φυτό με τις 60 διαφορετικές θεραπείες

Ραδίκι το θαυματουργό!

Ραδίκι και τσουκνίδα με επίσημη άδεια στα φαρμακεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin