Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Πιο γρήγορη η κομποστοποίηση με υπολείμματα καφέ από τα Coffee Art Καλαμαριάς

Πιο γρήγορη η κομποστοποιήση με υπολείμματα καφέ
Στους σωρούς κομποστοποίησης που αρχίσαμε τον φθινόπωρο προσθέσαμε σε αναλογία 1/3 υπολείμματα καφέ από τα   Coffee Art  (Μεταμορφώσεως 3, Καλαμαριά) και ήδη άρχισε  η αποσύνθεση - διάσπαση.

Ο καπνός και η θερμοκρασία διατηρήθηκαν για δεύτερη εβδομάδα και πιθανότατα το κομπόστ θα είναι έτοιμο τον Μάιο, αρχές Ιουνίου για να το ρίξουμε στα δένδρα.

 Οι σωροί δημιουργήθηκαν από φύλλα δένδρων του φθινοπώρου και αγριόχορτα καθώς και υπολείμματα λαχανικών, σάπια φρούτα, χαρτοπετσέτες κλπ.

Το ανακάτεμα του κομπόστ θα γίνεται κάθε εβδομάδα για να πάρει το απαραίτητο οξυγόνο και να επιταχυνθεί η κομποστοποίηση. Η αναλογία 1 υπολείμματα καφέ 2 φύλλα και υπόλοιπα υλικά δεν νομίζουμε ότι έχει σημασία αν θα είναι σε όγκο η σε βάρος. Απλά και εμπειρικά προσπαθήσαμε να την πετύχουμε.

Δωρεάν υπολείμματα καφέ πήραμε από τα Coffee Art  Delivery: Μεταμορφώσεως 3, Καλαμαριά Θεσ/νίκης. Τηλ: 2310.448884, σε δικιά μας συσκευασία.
Σε δική τους συσκευασία, σε χάρτινες σακούλες 2 κιλών, δίνουν δωρεάν υπολείμματα για οικολογικό λίπασμα στον κήπο, πλούσιο σε Άζωτο.
-












Coffeebrands  Delivery: Μεταμορφώσεως 3, Καλαμαριά Θεσ/νίκης.                                        Καφέδες, Ροφήματα και Σνακ. 
            Ωράριο: 06:00-22:00. Τηλ: 2310.448884

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin