Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Το καυτερό πιπέρι μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας

Η προσθήκη μικρής ποσότητας από πιπέρι καγιέν στο καθημερινό διαιτολόγιο θα μπορούσε να βοηθήσει όσους προσέχουν το βάρος τους να τρώνε λιγότερο, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι η καψαικίνη - η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση τους – μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων.

«Ανακαλύψαμε πως η κατανάλωση κόκκινου, καυτερού πιπεριού καγιέν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις μεταγευματικές καύσεις, ιδίως σε όσους δεν συνηθίζουν να το τρώνε», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρίτσαρντ Ντ. Μέιτς, καθηγητής Τροφίμων και Διατροφής στο Κολέγιο Καταναλωτικής & Οικογενειακής Επιστήμης του πανεπιστημίου.

«Οι διατροφικές αλλαγές δεν απαιτούν πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστούν – και η προσθήκη λίγου καυτερού πιπεριού στο φαγητό μπορεί να ασκήσει μακροπρόθεσμα μεγάλα οφέλη, ιδίως όταν συνδυάζεται με φυσική δραστηριότητα και υγιεινή διατροφή».

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Physiology & Behaviour», αξιολόγησε τις επιδράσεις στον οργανισμό από μισό κουταλάκι του καφέ πιπέρι καγιέν – μια ποσότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώσουν.
πηγή: tanea.gr
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin