Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αντιμετώπιση καούρας με φυσικούς τρόπους

Η καούρα είναι ακριβώς αυτό που λέμε συνήθως κάψιμο στο στομάχι και στην συνέχεια νιώθουμε να ανεβαίνει προς τα επάνω φτάνοντας στον λαιμό και δημιουργώντας μια ξινίλα.

Φυσικά είναι κάτι που μας χαλάει την διάθεση αλλά ευτυχώς τις περισσότερες φορές δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Η άστατη διατροφή ή η μεγάλη ποσότητα γεύματος που αδυνατούμε να χωνέψουμε συμβάλλουν στην δημιουργία της αλλά δυστυχώς δεν οφείλεται μόνο σε αυτά. Το κάπνισμα, για παράδειγμα, μετά από κάποιο γεύμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και κάνει το αίσθημα της καούρας συχνότερο φαινόμενο.Επίσης τα πικάντικα φαγητά όταν καταναλώνονται τακτικά και η πρόσληψη κάποιων συγκεκριμένων τροφών οι οποίες όμως διαφέρουν από άτομο σε άτομο και το αλκοόλ. Κάποιος μπορεί να παρουσιάζει καούρες έπειτα από χόρτα, άλλος έπειτα από κόκκινη σάλτσα ή από ρύζι. Πολλές και διαφορετικές οι τροφές που μπορεί να ενοχλούν την καθεμία από εμάς.

Αντιμετώπιση καούρας με φυσικούς τρόπους

1) Χαμομήλι ή μέντα
Ένα αφέψημα χαμομηλιού ή μέντας φαίνεται να μειώνει το αίσθημα της καούρας και να ηρεμεί γενικότερα το στομάχι μας. Οι ιδιότητές τους είναι θαυματουργές αλλά είναι προτιμότερο να καταναλώσετε ένα από τα δυο μόλις ξεκινήσει η ενόχληση. Απολαύστε το σιγά σιγά και χλιαρό.

2) Σόδα με λεμόνι
Ένα σφηνάκι που θα ερωτευτείτε όταν απολαύσετε τα καταπληκτικά του και άμεσα αποτελέσματα. Πάρτε ένα ποτηράκι και στύψτε μισό λεμόνι, στην συνέχεια ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και ανακατέψτε το. Αμέσως θα το δείτε να αφρίζει και αυτό είναι που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση καούρας. Πιείτε τον αφρό και θα δείτε γρήγορα να σβήνεται το κάψιμο από το στομάχι. Παλιά συνταγή, δοκιμασμένη και αποτελεσματική!

3) Λεμόνι με νερό
Από ότι φαίνεται τελικά αυτό που πιστεύουν πολλοί ότι το όξινο του λεμονιού θα χειροτέρευε την καούρα, δεν ισχύει. Μπορείτε να στίψετε λίγο λεμόνι σε ένα νεροπότηρο, περίπου ένα δαχτυλάκι και να προσθέσετε νερό μέχρι τα μισά. Ένα αραιό υγρό που θα σταθεί σωτήριο. Πιείτε το σιγά σιγά και με την ησυχία σας και μέχρι να το τελειώσετε η καούρα θα έχει αρχίσει να υποχωρεί.

4) Μήλο
Η θεωρία «πάρτε ένα φρουτάκι μετά το φαγητό» κάποιες φορές δεν φαίνεται να έχει και πολύ καλά αποτελέσματα. Το φρούτο που μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα και θα μας χωνέψει είναι το μήλο. Μπορείτε να το καταναλώσετε για να αποφύγετε τις καούρες.

Τι πρέπει να αποφύγουμε
Αν θέλετε να μην έχετε πολύ συχνά αυτό το ενοχλητικό κάψιμο που μπορεί να σας χαλάσει την διάθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή, δείτε τι θα ήταν καλό να αποφεύγετε!

1) Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό! Αν και η μεσημεριανή σιέστα για πολλές από εμάς θεωρείται απαραίτητη καλό είναι να μην χαλαρώνετε ξαπλώνοντας με φουσκωμένο στομάχι.

2) Τρώμε το βραδινό γεύμα μας 2 με 3 ώρες πριν κοιμηθούμε! Φροντίστε το βραδινό σας να αποτελείται από ένα ελαφρύ γεύμα και δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να το χωνέψει πριν πάτε για ύπνο.

3) Δεν τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητού και γρήγορα! Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα καταναλώνοντας έτσι φυσιολογικές ποσότητες φαγητού τις οποίες θα μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα το στομάχι. Αν αφήσετε το στομάχι σας να πεινάσει τότε σίγουρα θα καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού και πολύ γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση τρώμε γρήγορα χωρίς να μασάμε καλά την τροφή μας όπως πρέπει.

4) Αποφεύγουμε την κατανάλωση υγρών κατά την διάρκεια των γευμάτων! Μπορεί να συνηθίζατε να πίνετε κάποιο αναψυκτικό κατά την διάρκεια του φαγητού ή ακόμα και νερό. Τα υγρά όμως τα οποία καταναλώνουμε ταυτόχρονα με το φαγητό δεν βοηθούν καθόλου στο να αποφύγουμε την καούρα.

Οι παραπάνω φυσικοί τρόποι βοηθούν στην αντιμετώπιση καούρας αλλά αν αυτή επιμένει ή αν προσέξατε πως το νιώθετε όλο και συχνότερα οτιδήποτε και αν καταναλώσετε, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε έναν ειδικό που θα σας συμβουλέψει. Πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε από που προέρχεται για να την αντιμετωπίσετε σωστά.
Πηγή: govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin