Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

«Όχι» στο αλάτι, «ναι» στο πιπέρι: Ο φλοιός των μαύρων κόκκων πιπεριού εξολοθρεύει τα κύτταρα λίπους.

Οι επιπτώσεις του αλατιού στην υγεία δεν είναι άγνωστες, με την υπέρταση και την κατακράτηση υγρών να πρωταγωνιστούν ανάμεσα στους υπερβολικούς λάτρεις του.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η καθημερινή ικανοποιητική ποσότητα αλατιού για έναν οργανισμό ισούται με 3/4 κουτ. του γλυκού, ξέρουμε, όμως, πως το αλάτι «κρύβεται» παντού, ειδικά όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές όπως λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί, κράκερ κ.ο.κ. Για να το περιορίσετε, θα χρειαστεί να περιορίσετε/αποφύγετε το επεξεργασμένο κρέας, τα παπατάκια, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, αλλά και τροφές που δεν πιστεύατε ως τώρα ότι αυξάνουν την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό, όπως δημητριακά, ψωμί με βούτυρο, γαλακτοκομικά κ.ο.κ.

Το ότι, όμως, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατανάλωση αλατιού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο και με το πιπέρι, που βρίσκεται πάντα ακριβώς δίπλα του.

Σύμφωνα με έρευνες, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στο φαγητό, δεν το κάνετε μόνο πιο πικάντικο, αλλά θέτετε σε δράση τα οξέα του στομάχου και χωνεύετε καλύτερα. 


Πολλοί ειδικοί αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο φλοιός των μαύρων κόκκων πιπεριού εξολοθρεύει τα κύτταρα λίπους.
 πηγή: clickatlife.gr
.

Οι θαυματουργοί κόκκοι πιπεριού 

Μπαχαρικά και βότανα για… αδυνάτισμα

Πώς το αλάτι μπορεί να χαλάσει τη δίαιτά σας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin