Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μπορεί ο χυμός ροδιού και οι χουρμάδες να αποτρέψουν το έμφραγμα;

Ερευνητές του Technion-Israel Ινστιτούτου Τεχνολογίας εξέτασαν ποντίκια με αυξημένη χοληστερίνη στο πλαίσιο έρευνας που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Food & Function και βρήκαν ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού, μαζί με 3 χουρμάδες την ημέρα, επιβράδυνε δραματικά το ρυθμό αθηροσκλήρωσης, δηλαδή τις εναποθέσεις χοληστερόλης, λιπιδίων και ασβεστίου στα τοιχώματα των αρτηριών που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Συν τοις άλλοις, η ολική χοληστερίνη τους μειώθηκε κατά 28%.

Η βελτίωση αυτή φαίνεται πως οφείλεται στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του ροδιού και των χουρμάδων που αποτελούν σύμμαχο στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων. Η ομάδα ερευνητών, μάλιστα, προτείνει να καταναλώνουμε καθημερινά μισό ποτήρι χυμό ροδιού και 3 χουρμάδες, για να κρατήσουμε την καρδιά και τις αρτηρίες μας σε καλή κατάσταση.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επειδή πολλά από τα ισχυρά αντιοξειδωτικά των χουρμάδων βρίσκονται στα κουκούτσια, οι ειδικοί συστήνουν να τα πολτοποιείτε και να τα καταναλώνετε κι αυτά, για να μην χάνετε τίποτα από τα οφέλη τους.
 πηγή: clickatlife.gr
.

Τα οφέλη του ροδιού και οι φαρμακευτικές ιδιότητές του 

Ρόδι κατά του Αλτσχάιμερ

Το ρόδι περιορίζει τις βλάβες των φαστ φουντ στην καρδιά...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin