Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η σχέση της μπύρας με τη μνήμη

Παρά το hangover, δηλαδή τον πονοκέφαλο της επόμενης ημέρας, η κατανάλωση μπύρας μπορεί τελικά να κάνει καλό στον εγκέφαλό σας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένα από τα βασικά συστατικά που βρίσκεται στην μπύρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον ανακάλυψαν, μετά από πειράματα σε ποντίκια, ότι μία συγκεκριμένη δόση της xanthohumol, μίας ουσίας που βρίσκεται στην μπύρα βελτιώνει τη μνήμη.
Οι ερευνητές άρχισαν τη μελέτη ταΐζοντας ποντίκια στο εργαστήριο με ειδικές τροφές που περιείχαν αυτή την ουσία για μία περίοδο οκτώ εβδομάδων. Ο σκοπός πίσω από το πείραμα ήταν να δουν αν η συγκεκριμένη ουσία είχε κάποια επίδραση στην ορμόνη που σχετίζεται και στα ζώα και στους ανθρώπους με την απώλεια μνήμης.

Το επόμενο βήμα ήταν να περάσουν τα ποντίκια από σειρά τεστ που έδειξαν τη λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν πολύ υποσχόμενα, αλλά μόνο για ένα ποσοστό των ποντικών, τα νεότερα, των οποίων η μνήμη βελτιώθηκε. Ωστόσο, στα γηραιότερα ποντίκια δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

Και ενώ τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά για να νεαρά ποντίκια, ίσως να είναι και για τους νέους ανθρώπους. Όμως το πείραμα δεν είναι εφαρμόσιμο ακόμα. Οι επιστήμονες δεν έδωσαν στα ποντίκια μπύρα, αλλά το συστατικό που θεωρείται ότι βελτιώνει τη μνήμη.

Και η αλήθεια είναι ότι για να δοθεί στους ανθρώπους η απαιτούμενη ποσότητα της ορμόνης που βελτιώνει τη μνήμη, θα πρέπει ο μέσος άνθρωπος να καταναλώσει 2.000 λίτρα μπύρα την ημέρα.

Περίπου 5.636 μικρά μπουκάλια δηλαδή... 
 πηγή:  newsbeast.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin