Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αδυναμία εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Αναδιάρθρωση λαϊκών του Κιλκίς.

Σε αναδιάρθρωση των λαϊκών αγορών προχωρά ο Δήμος Κιλκίς, καθώς πολλοί παραγωγοί και πωλητές που εκθέτουν προϊόντα στερούνται πια φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, όπως απαιτεί η κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, στη λαϊκή της πόλης του Κιλκίς αναμένεται ν` αδειάσουν λόγω της ανωτέρω προϋπόθεσης το 25% περίπου των υφιστάμενων θέσεων, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στη χωροταξική κατανομή της λαϊκής.
Όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, όταν θα έχουν τρέξει κι οι διαδικασίες προσφορών για ενοικιάσεις χώρου στη λαϊκή.

Αντιδράσεις
Στο μεταξύ, επιστροφή αδειών στους παραγωγούς και πωλητές που τις απώλεσαν λόγω αδυναμίας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς και παράταση έξι μηνών για την ανανέωση των υφιστάμενων αδειών, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).
Επίσης, η Ομοσπονδία ζητά να καταργηθεί ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και να αντικατασταθεί με νέο έπειτα από διαβούλευση με τους επαγγελματίες.
Η ΠΟΣΠΛΑ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι λόγω της κρίσης πολλοί πωλητές αδυνατούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός επαγγέλματος.
Ο ισχύον νόμος προβλέπει επίσης ότι οι πωλητές των επαρχιακών δήμων αδειοδοτούνται μόνον από το δήμο όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους και για θέσεις που προκηρύσσει μόνον ο συγκεκριμένος δήμος, με συνέπεια να αδυνατούν να ανανεώσουν την άδειά τους σε γειτονικούς δήμους.
«Η εφαρμογή αυτής της διάταξης δημιουργεί σε όλη τη χώρα, εξαιρουμένων των μεγάλων αστικών κέντρων, υποαπασχολούμενους πωλητές λαϊκών αγορών. Την ίδια στιγμή, και ενώ έχουν στερηθεί το δικαίωμα πλήρους εργασίας, καλούνται να καταβάλλουν πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ.
 πηγή:  kilkis24.gr
.

Απεργούν και μοιράζουν τρόφιμα οι πωλητές λαϊκών αγορών ... Ζητούν την απόσυρση του νόμου που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης

Σε απεργία διαρκείας από 8 Μαΐου οι πωλητές λαϊκών αγορών

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την ανανέωση αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου, πλανόδιου και στάσιμου, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, σε ό,τι αφορά ζητήματα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin