Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Υγεία των οστών : Το αλκοόλ επηρεάζει την οστική πυκνότητα

Το αλκοόλ επηρεάζει την οστική πυκνότητα
Η κατανάλωση αλκοόλ κατά την εφηβεία βλάπτει σοβαρά την υγεία των οστών, με τις έφηβες να αντιμετωπίζουν κατά την ενήλικη ζωή τους σοβαρό κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης και καταγμάτων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ειδικότερα, η μελέτη έβαλε στο μικροσκόπιο νεαρές φοιτήτριες, οι οποίες, όπως ανέφεραν, έκαναν ευκαιριακή, άμετρη κατανάλωση αλκοόλ στο Λύκειο και κατά το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι συνήθιζαν να καταναλώνουν 4 - 5 αλκοολούχα ποτά σε διάστημα μόλις δύο ωρών, κατά μέσο όρο μία με δύο φορές το μήνα.

«Ανακαλύψαμε ότι εκείνες που έπιναν συχνότερα αλκοόλ, δεν είχαν τόσο καλή οστική υγεία συγκριτικά με όσες κατανάλωναν λιγότερο αλκοόλ ως μαθήτριες. Διαπιστώσαμε ότι η επίδραση παρέμενε ακόμη και όταν λάβαμε υπόψη άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία των οστών» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Joseph LaBrie, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount του Λος Αντζελες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η οστική μάζα των γυναικών φθάνει στη μέγιστη πυκνότητα στην ηλικία μεταξύ 20 και 25, ενώ έπειτα σταδιακά μειώνεται. Συνεπώς, οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη των οστών πριν από αυτή την ηλικία μπορεί να συμβάλει σε χαμηλότερη οστική πυκνότητα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής.
 ΠΗΓΗ: tanea.gr
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin