Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Τρία απο τα οφέλη του ιχθυέλαιου

Τρία απο τα οφέλη του ιχθυέλαιου
Το ιχθυέλαιο φημίζεται για τα ωμέγα-3 του, τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα, στα μαλλιά, στον εγκέφαλο και την καρδιά. Πού αλλού, όμως, μπορεί να μας ωφελήσει;

Στα οστά
Σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες που λαμβάνουν ιχθυέλαιο και ασβέστιο, φαίνεται πως παρουσιάζουν καλύτερη οστική πυκνότητα, καθώς το ιχθυέλαιο αυξάνει την ποσότητα ασβεστίου που απορροφάται από τον οργανισμό και μειώνει την απώλεια του από τα ούρα. Ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, βοηθά πολύ στην πρόληψη καταγμάτων και οστεοπόρωσης.

Στους πόνους της περιόδου
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου βοηθούν τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν σταδιακά όλο και λιγότερο τους πόνους περιόδου, κάτι που δεν συνέβαινε στο πλαίσιο ερευνών στις γυναίκες που δεν λάμβαναν αντίστοιχα συμπληρώματα ή έπαιρναν κάποιο placebo. Δοκιμάστε το για μερικούς μήνες, αφού συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Στους πόνους της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια συχνή αυτοάνοση πάθηση σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που προκαλεί φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις. Η κατανάλωση ιχθυελαίου μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους και μειώνει την ακαμψία που βιώνει ο ασθενής σε αυτή την πάθηση, ενώ έρευνες έχουν δείξει πως ενισχύει τα ποσοστά ύφεσης της ασθένειας, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής του πάσχοντος.
 πηγή: clickatlife.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin