Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Τα τρία κορυφαία λαχανικά κατά του καρκίνου

μπρόκολο
Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου, υπάρχουν όμως 3 που βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Μαρούλι, λάχανο, ρόκα, κρεμμύδια, αγγούρια, καρότα… Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας είναι πολλά. Σύμφωνα, όμως, με μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί από το Νοσοκομείο St Justin's στο Μόντρεαλ πάνω σε 34 λαχανικά, υπάρχει μια τριάδα που καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στη δράση κατά του καρκίνου: μπρόκολο, λαχανίδα, λαχανάκια Βρυξελλών.


Ο λόγος που τα τρία αυτά λαχανικά είναι τόσο ευεργετικά είναι λόγω των υψηλών επιπέδων γλυκοσινολάτων που παρουσιάζουν, συστατικά που κρατούν τα κύτταρα ασφαλή.

Το μπρόκολο περιέχει 2 φυτοχημικά που ονομάζονται ινδόλες και ισοθειοκυανάτες, οι οποίες αυξάνουν τη δραστηριότητα μιας ομάδας ενζύμων που καταστρέφουν τους καρκινικούς παράγοντες. 

Ακόμη, τα φλαβονοειδή της λαχανίδας και ο σίδηρος μειώνουν τον κίδνυνο εγκεφαλικού και βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου σε όλα τα κύτταρα του σώματος και τα λαχανάκια Βρυξελλών μπλοκάρουν τη δράση του ενζύμου σουλφοτρανσφεράση, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία μας καθώς αποδομεί την σταθερότητα του DNA, εντός των λευκών αιμοσφαιρίων.
Προσθέστε τα στα ζυμαρικά σας, τις σαλάτες σας και τις πατάτες και διαφυλάξτε την υγεία σας, όσο το δυνατόν περισσότερο.
 πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin