Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ξηροί Καρποί και τροφές που κόβουν την όρεξη

Ξηροί Καρποί
Η όρεξή μας για φαγητό και για συγκεκριμένες τροφές επηρεάζεται αρκετά τόσο από οργανικούς παράγοντες όσο και από τον τρόπο διατροφής μας.

Συγκεκριμένα, ο εγκέφαλος έχει ένα τμήμα που ονομάζεται υποθάλαμος είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του. Επιπλέον, η ορμόνη λεπτίνη παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και δρώντας στον υποθάλαμο βοηθά στην καταστολή της όρεξης.


Δείτε παρακάτω πέντε τροφές που κόβουν την όρεξη...

1. Κανέλα:

Καθυστερεί τον ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή τον χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, γεγονός που μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.

2. Πλιγούρι:

Προτείνεται και σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη διότι είναι άριστη πηγή σύνθετων υδατανθράκων, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο αργά. Το πληγούρι προσφέρει γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και αποτελεί μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν ή να ελέγξουν το βάρος τους.

3. Μήλα:

Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και είναι γεμάτα σε φυτικές ίνες. Έτσι, τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα.

4. Τρόφιμα πλούσια σε χρώμιο όπως είναι το μπρόκολο, η ντομάτα, τα μανιτάρια και οι ξηροί καρποί

Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι υπογλυκαιμίες και να ελέγχεται καλύτερα η όρεξή μας.

5. Ανανάς:

Η βρωμελαΐνη αποτελεί ένα σύνθετο μείγμα ουσιών που απαντάται στον ανανά, με τα περισσότερο μελετημένα συστατικά της να είναι μια ομάδα πρωτεολυτικών ενζύμων που φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία της πέψης.
 πηγή: baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin