Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Λουκάνικα και μπέικον : Η συνταγή της καρδιοπάθειας

Λουκάνικα
Αν θέλετε να έχετε υγιή καρδιά, το νου σας στα λουκάνικα, στο μπέικον και στα άλλα επεξεργασμένα κρέατα. Μια νέα μελέτη, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια εθελοντές, αποκαλύπτει ότι τελικά την καρδιά δεν πλήττει γενικώς και αορίστως το κόκκινο κρέας, αλλά ειδικά το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας – ίσως εξαιτίας των χημικών και του αλατιού που περιέχει.

Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση 20 προγενέστερων, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά 1.218.380 άντρες και γυναίκες από 10 χώρες του κόσμου.

Όπως έδειξε, μόλις 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος (αντιστοιχούν σε 1 λουκάνικο ή σε 2 φέτες μπέικον) την ημέρα, αυξάνουν κατά 42% τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου – και κατά 19% τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες επιπτώσεις η κατανάλωση έστω και διπλάσιας ποσότητας από μη επεξεργασμένο κρέας, όπως το μοσχάρι, το χοιρινό ή το αρνί.

Το εκπληκτικό είναι πως και στα δύο είδη κρέατος, η περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και λίπη είναι η ίδια. Αυτό που αλλάζει – γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Circulation» - είναι το αλάτι και τα συντηρητικά που προστίθενται στα επεξεργασμένα κρέατα.

Επεξεργασμένα κρέατα είναι τα λουκάνικα, το μπέικον, το σαλάμι, τα ζαμπονάκια και κάθε είδους αλλαντικά.
 ΠΗΓΗ: tanea.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin