Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ο καφές καταστέλλει τον καρκίνο του προστάτη;

Οι άνδρες που συνηθίζουν να απολαμβάνουν τον πρωινό καφέ τους δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, γιατί μια νέα μελέτη από την Κορέα δείχνει πως δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου για τους λάτρεις του καφέ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο BJU International, ερευνητική ομάδα του Εθνικού Αντικαρκινικού Κέντρου στην Ν. Κορέα, ανέλυσε 12 μελέτες για την κατανάλωση καφέ και τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, αλλά δεν βρήκε ισχυρές αποδείξεις πως ο καφές αυξάνει ή μειώνει τον κίνδυνο του συγκεκριμένου καρκίνου.

Αντιθέτως πολλές άλλες μελέτες, έχουν εντοπίσει κάποια σχέση του καφέ και συγκεκριμένων μορφών καρκίνου (μείωση ή αύξηση). 

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι, οι λάτρεις του σκουρόχρωμου αυτού ροφήματος έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του κεφαλιού και του τραχήλου.

Οι έρευνες για τον καρκίνο του προστάτη έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα, γιατί κάποιες συνδέουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και κάποιες άλλες δεν βρίσκουν καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ τους.

Οι επιστήμονες από την Κορέα μελέτησαν 12 προηγούμενες σχετικές έρευνες και δεν εντόπισαν κάποια σχέση μεταξύ κατανάλωσης καφέ και κινδύνου καρκίνου του προστάτη. Έτσι, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την επιβλαβή επίδραση του καφέ στον προστάτη.

Πάντως είναι πιθανό, σύμφωνα με τα εργαστηριακά ευρήματα, ο καφές να έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις σχετικά με ορισμένες μορφές καρκίνου. Έρευνες σε ζώα έχουν δείξει ότι, η καφεΐνη μπορεί είτε να καταστείλει είτε να διεγείρει την ανάπτυξη όγκων, ανάλογα με το ζωϊκό είδος και το στάδιο του καρκίνου όταν χορηγείται η καφεΐνη.

Ο καφές εκτός από την καφεΐνη περιλαμβάνει και άλλες ουσίες, μερικές από τις οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τα κύτταρα από την βλάβη που οδηγεί στην εκδήλωση της επάρατης νόσου.
Πηγή: Reuters,  capital.gr

.

Ο καφές αυξάνει τη διάρκεια ζωής και μειώνει τον κίνδυνο για σημαντικές ασθένειες

Μακροχρόνια μελέτη υγείας - Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

6+1 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

Καφές και τσάι «διώχνουν» τον διαβήτη

 .
Coffee ART

Coffee ART  Delivery: Μεταμορφώσεως 3, Καλαμαριά Θεσ/νίκης.                                        Καφέδες, Ροφήματα και Σνακ. 
            Ωράριο: 06:30-22:30. Τηλ: 2310.448884

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin