Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα προστατεύουν από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Ερευνητές υποδεικνύουν ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα προάγουν την κατακράτηση ωφέλιμων βακτηρίων στο παχύ έντερο περιορίζοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο καρκίνου.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα φάνηκε πως περιέχουν ουσίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου.


Ερευνητές του Texas A and M University και του University of North Carolina, έδειξαν ότι η διατροφή που περιέχει αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορεί να επηρεάσει θετικά τους μικροοργανισμούς του εντέρου, βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο παχύ έντερο.

Η ερευνήτρια Nancy Turner, δήλωσε ότι με την έρευνα, οι ερευνητές μπόρεσαν να δείξουν ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα προάγουν την κατακράτηση ωφέλιμων βακτηρίων στο παχύ έντερο περιορίζοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο.

Η μελέτη εξερεύνησε τις δυνητικά προστατευτικές ιδιότητες των αποξηραμένων δαμάσκηνων κατά του καρκίνου, σε ποντικούς, δήλωσε η ερευνήτρια, προσθέτοντας ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν φαινολικές ουσίες που έχουν πολλές επιδράσεις στην υγεία, όπως ιδιότητα να χρησιμεύουν ως αντιοξειδωτικά που μπορούν να ουδετεροποιούν την οξειδωτική επίδραση των ελεύθερων ριζών οι οποίες μπορούν να βλάψουν το DNA.

Όπως δήλωσε, αν και χρειάζονται νέες έρευνες, ιδιαίτερα σε ανθρώπους, τα αποτελέσματα από τη νέα μελέτη είναι συναρπαστικά επειδή υποδεικνύουν ότι η τακτική κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί βιώσιμη διατροφική μέθοδο για τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο παχύ έντερο.
ΠΗΓΗ: iatronet.gr

.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα, ένα «φυσικό καθαρτικό»

Προσθέστε ένα συν στη διατροφή σας επιλέγοντας δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που ωφελούν την υγεία μας όπως και τα νωπά φρούτα

Τα ξηρά δαμάσκηνα αυξάνουν τον κορεσμό και μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων

Τα Ξηρά Δαμάσκηνα: Τα Ξηρά Δαμάσκηνα Καλιφόρνιας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin