Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καρδιάς

 Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, η οποία έγινε σε 42.000 άτομα, ηλικίας 45-79 ετών, για περίπου 12 χρόνια, έδειξε, ότι τα αναψυκτικά πιθανόν να ευθύνονται για την πρόκληση καρδιακής ανεπάρκειας.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, πίνοντας ένα αναψυκτικό ημερησίως, αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας κατά 23%. Από τους συμμετέχοντες διαγνώστηκαν 3.604 νέες περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας ενώ, 509 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι ασφαλή τα αποτελέσματα γιατί η συγκεκριμένη μελέτη ήταν μελέτης παρατήρησης. Υπάρχει όπως ανέφεραν, η πιθανότητα να ενισχύει η κατανάλωσή  των αναψυκτικών κι άλλους παράγοντες. Επιπροσθέτως, η έρευνα έγινε σε άνδρες μέσης ηλικίας οπότε δεν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα για όλες τις ηλικίες. 


Αυτό που μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια είναι ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση αναψυκτικών και την καρδιακή ανεπάρκεια η οποία θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω.

Εξάλλου η κατανάλωση αναψυκτικών δεν συνιστά υγιεινή διατροφή όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες και προτείνουν να είμαστε προσεκτικοί στις ποσότητες που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

 πηγή: naftemporiki.gr
.

Αυξημένος κίνδυνος για την καρδιά με ένα ρόφημα με ζάχαρη την ημέρα

Τα αναψυκτικά σκοτώνουν 184.000 άτομα ετησίως

Λάιτ αναψυκτικά και αλάτι «χτυπούν» τους νεφρούς

10 ύπουλες διατροφικές... βόμβες ζάχαρης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin