Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το πολύ αλάτι συνδέεται και με τον καρκίνο στο στομάχι

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, η οποία είναι γνωστό πως προκαλεί υπέρταση και καρδιοπάθεια, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου.

Ο ερευνητής John Atherton, δήλωσε ότι αν και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο στομάχι, έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και να το καθιστά πιο τοξικό στα κύτταρα στομάχου.

Οι τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποδεικνύουν ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 5 γραμμάρια αλάτι την ημέρα, που μπορεί να αποτελεί πρόκληση δεδομένου ότι το περισσότερο αλάτι στη διατροφή δεν το προσθέτουμε εμείς αλλά προέρχεται από κατεργασμένες τροφές όπως ψωμί, τυρί, δημητριακά πρωινού και έτοιμα γεύματα.

Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι η υιοθέτηση διατροφής χαμηλής σε αλάτι μειώνει την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου, αλλά υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις από την Ιαπωνία που δείχνουν ότι έτσι είναι.

πηγή:  iatronet.gr
.
.

Ένοχο το αλάτι για εκατομμύρια θανάτους

Η διατροφή για το έλκος

Το κρυφό αλάτι των τροφίμων απειλεί την υγεία

WHO: Eating Less Salt Can Save Lives

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin