Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

Μία ουσία που χαρίζει στις καυτερές πιπεριές την χαρακτηριστική γεύση τους μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο ΣανΝτιέγο (UCSD) μελέτησαν τις επιδράσεις της ουσίας καψαϊκίνη στα κύτταρα που επιστρώνουν το έντερο ποντικιών και ανθρώπων.

Αυτό που τους ενδιέφερε ιδιαιτέρως είναι ένας υποδοχέας των κυττάρων που λέγεται TRPV1 και ο οποίος όταν είναι ενεργοποιημένος προστατεύει το έντερο από τους καρκινικούς όγκους.


Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Clinical Investigation», τροποποίησαν γενετικά ποντίκια ώστε να γεννηθούν με ανεπάρκεια στην TRPV1 και έτσι να είναι επιρρεπή στην εμφάνιση πολλαπλών όγκων στη γαστρεντερική οδό.

Στη συνέχεια, τους χορήγησαν καψαϊκίνη, διαπιστώνοντας ότι η ουσία μείωσε τον ρυθμό εμφάνισης όγκων και παρέτεινε τη ζωή τους κατά περισσότερο από 30%.

Προγενέστερες μελέτες σε ιστικά δείγματα καρκινικών όγκων από ανθρώπους έχουν ενοχοποιήσει πολλές μεταλλάξεις του γονιδίου TRPV1 για την εμφάνισή του, γράφουν οι ερευνητές.

πηγή:  tanea.gr
.

Η ουσία καψαϊκίνη αυξάνει το μεταβολισμό

Οι καυτερές πιπεριές «κλειδί» για τη θεραπεία των ημικρανιών .... Ο εγκέφαλος αντιδρά στην κρίση ημικρανίας όπως το δέρμα όταν εκτεθεί σε λάδι καυτερής πιπεριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin