Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία δείχνει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προάγοντας την υγεία των αγγείων.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν αμύγδαλα καθημερινά για ένα μήνα βρέθηκαν να έχουν αυξημένη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, κυρίως α-τοκοφερόλης, στο αίμα, χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, παράγοντες που σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.


Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε συστατικά όπως τα μονο- και πολυ-ακόρεστα (τα λεγόμενα «καλά») λιπαρά οξέα, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη Ε και τα φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευεργετική δράση των αμυγδάλων οφείλεται πιθανότατα στο συνδυασμό των εν λόγω συστατικών και όχι σε κάποιο από αυτά μεμονωμένα.
Επομένως η προσθήκη μικρής ποσότητας αμυγδάλων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, σαν σνακ ή μαζί με τα δημητριακά ή τις σαλάτες μας, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών.
Πηγές: neadiatrofis.gr, newsbeast.gr

.

Οι θεραπευτικές χρήσεις τoυ αμύγδαλου

Καταναλώστε αμύγδαλα και αντίο Botox

Αμύγδαλα: θρεπτικά, νόστιμα και με πολλές χρήσεις.

Οι ξηροί καρποί στην υπηρεσία της καρδιάς σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin