Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σπαράγγι: Το φυτό που αποδίδει έως και 2.500 ευρώ ανά στρέμμα

Με την στρεμματική απόδοση να φθάνει και τα 2.500 ευρώ, το σπαράγγι αναμφίβολα ανήκει στα χρυσά φυτά της Φύσης και μάλιστα με σχεδόν εξασφαλισμένη πώληση στο εξωτερικό όπου είναι και ιδιαίτερα αγαπητό. Σύμφωνα με στοιχεία, οι εξαγωγές σπαραγγιού φθάνουν τα 49 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν καθώς το 92% της καλλιέργειας κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.

Βέβαια, η τιμή πώλησης του σπαραγγιού στις αγορές του εξωτερικού εξαρτάται από την ποιότητα του προϊόντος και την εποχή διάθεσής του. Οι σπαραγγοπαραγωγοί κάθε χρόνο προσπαθούν να ολοκληρώνουν έγκαιρα τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν τη συγκομιδή του προϊόντος όσο το δυνατόν νωρίτερα, αφού η πρωιμότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού σπαραγγιού, αλλά και το σημαντικότερο πλεονέκτημά του.

Η φετινή παραγωγή σύμφωνα με τον παραγωγό, Χρήστο Κιρτικίδη, που καλλιεργεί σε 40 στρέμματα στο Πλατύ Ημαθίας με βιολογικό σπαράγγι, αναμένεται να κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα από τα περυσινά. Όπως λέει, σε σχέση με πέρυσι- που η συγκομιδή ξεκίνησε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου- φέτος οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να ξεκινήσει η συγκομιδή νωρίτερα. Στο πλαίσιο αυτό η συγκομιδή φθάνει σήμερα στο 20%-25% της καλλιέργειας, ενώ κορυφώνεται από τις 15 Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. Συνολικά η συγκομιδή φθάνει τις 50 με 55 ημέρες.

πηγή:  zougla.gr
.
.

Η ευεργετική δράση των σπαραγγιών κατά του διαβήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin