Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Λεμόνι, το ευεργετικό. Δρα κατά της πέτρας στα νεφρά...

lemonia
Ό,τι και αν πούμε για το λεμόνι θα είναι λίγο. Μυρωδάτο, γευστικό, δίνει γεύση και άρωμα στο φαγητό, ξινoύτσικο και αντιοξειδωτικό και με αντικαρκινικές ιδιότητες.

Υπάρχουν και άλλοι ακόμη λόγοι για να το αγαπήσουμε περισσότερο. Για να δούμε μερικούς από αυτούς:

Βοηθά στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με νέες έρευνες,  ο χυμός του λεμονιού χάριν στην πηκτίνη, που περιέχει, μια διαλυτή ίνα, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά.


Ως μία αλκαλική τροφή,  το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του σώματός σας.

Χάριν στις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του, καταπραΰνει την επιδερμίδα από τυχόν τσιμήματα εντόμων. Τρίψτε λίγο λεμόνι στην πληγή και θα ανακουφιστείτε, καθώς δρα και ως αναισθητικό.


Πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο, το λεμόνι θωρακίζει τον οργανισμό μας και μας κάνει να αισθανόμαστε γεροί και δυνατοί!

Είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού μας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ζεστό νερό και φρέσκο ​​χυμό λεμονιού για να ‘ξυπνήσει’ το πεπτικό σας σύστημα.

Δρα κατά της πέτρας στα νεφρά. Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού καθημερινά μπορεί να αυξήσει το επίπεδο κιτρικών στα ούρα, δρώντας έτσι προληπτικά κατά της πέτρας στο νεφρό.

Και στο κρυολόγημα δρα καταπραϋντικά, καθώς ένα αφέψημα με χυμό λεμονιού και μέλι μπορεί να ανακουφίσει έναν άσχημο πονόλαιμο.

Περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Δρα χάρη στην αντιοξειδωτική δράση ενάντια στις δυνητικά καρκινογόνες ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με έρευνες, προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του παγκρέατος και άλλων μορφών καρκίνου.

Και τι άλλο από ότι δίνει εξαιρετικό άρωμα και γεύση στο φαγητό μας;

ΠΗΓΗ: modusvivendipilates.wordpress.com
.
.

Τσάι με λεμόνι και μέλι: θεραπευτικό ρόφημα

Ποιοι χυμοί προστατεύουν από τις πέτρες στα νεφρά

Νερό με λεμόνι: Απόλυτος σύμμαχος για την υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin