Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ερευνητές ανακάλυψαν την ουσία που μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

fraoules
Η φισετίνη, που βρίσκουμε σε πολλά φρούτα και λαχανικά, έχει πολύ σημαντική θετική επίδραση στην υγεία και το προσδόκιμο ζωής των ποντικών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η διατήρηση της υγείας και της νεότητάς μας είναι αυτό που απασχολεί όλους μας περισσότερο όταν κάνουμε διάφορες επιλογές στη ζωή μας.
Νέα έρευνα έρχεται να μας διευκολύνει σε αυτή την προσπάθεια, αφού σύμφωνα με τους ερευνητές, η χορήγηση της φυσικής ουσίας, φισετίνης, που βρίσκουμε σε πολλά φρούτα και λαχανικά, σε γερασμένα ποντίκια μπορεί να έχει σημαντική επίδραση τόσο στην υγεία, όσο και στο προσδόκιμο ζωής.

Προηγούμενες μελέτες του 2018 που δημοσιεύτηκαν στο Nature Medicine έδειξαν ότι είναι πιθανό να μειώσει κάποιος το βάρος των επιβαρυμένων κυττάρων, να βελτιώσει την υγεία και να προσθέσει χρόνια στη ζωή του, ακόμη και αν η θεραπεία ξεκινά αργά στη ζωή. Η νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έρχεται να συμπληρώσει τις παλιότερες.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα «φθαρμένα» κύτταρα αρχίζουν να συσσωρεύονται και όταν φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φθοράς, περνούν την δική τους γήρανση, ενώ τότε είναι που απελευθερώνουν αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που λένε στο ανοσοποιητικό να «καθαρίσει» τα φθαρμένα κύτταρα.

Οι ερευνητές, όμως, βρήκαν ότι η φισετίνη, μειώνει τα επίπεδα των κυττάρων που έχουν υποστεί φθορά στον οργανισμό και μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση ακόμη και σε προχωρημένες ηλικίες.

Υπάρχουν, βέβαια, πολλά αναπάντητα ερωτήματα ακόμη, όπως ποια είναι η σωστή δοσολογία, παρ’ όλ’ αυτά, λόγω του ότι η φισετίνη βρίσκεται σε φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, φράουλες, κρεμμύδια κ.ο.κ...
 ΠΗΓΗ: clickatlife.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin