Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ντομάτες και τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι

ntomates
Το συκώτι είναι ένα ζωτικό όργανο που εκτελεί σημαντικές λειτουργίες όπως αποτοξίνωση του οργανισμού, σύνθεση πρωτεϊνών και παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών.
 Γι' αυτό χρειάζεται να το προσέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. 
Οι παρακάτω τροφές βοηθούν.

Λεμόνι και lime: Περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενεργοποιεί το συκώτι και βοηθά στη μετατροπή τοξικών ουσιών σε ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό.

Γκρέιπφρουτ: Άλλη μια πηγή της «καθαριστικής» για το συκώτι γλουταθειόνης. Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, αυξάνοντας την παραγωγή των ενζύμων αποτοξίνωσης του συκωτιού και τη φυσική διαδικασία καθαρισμού του.

Καρότα: Τα καρότα, εκτός από βιταμίνη Α, είναι πλούσια και σε γλουταθειόνη, μια πρωτεΐνη που βοηθάει στην αποτοξίνωση του συκωτιού, ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή. Η κατανάλωσή του μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της λειτουργίας του συκωτιού, γι' αυτό φροντίστε καθημερινά να τρίβετε λίγο στη σαλάτα σας. Ανάλογη δράση έχει και το παντζάρι.

Ντομάτες: Περιέχουν υψηλά ποσοστά γλουταθειόνης και εκτός από το συκώτι προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού και των πνευμόνων χάρη στο λυκοπένιο.

Σπανάκι: Το ωμό σπανάκι αποτελεί σημαντική πηγή γλουταθειόνης, «ξυπνώντας» τα καθαριστικά ένζυμα του συκωτιού.
 πηγή: clickatlife.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin