Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται καθημερινά : Τι είναι η αποτοξίνωση

Το ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται
Αποτοξίνωση είναι το σύνολο των βιολογικών διεργασιών που καταλήγουν στην αποβολή από τον οργανισμό των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται από διάφορους μεταβολισμούς (ιατρική επεξήγηση).

Με πιο απλά λόγια και με βάση τη φιλοσοφία της Φυσικοπαθητικής Επιστήμης, αποτοξίνωση είναι η προσπάθεια που καταβάλλει, καθημερινά, το ανθρώπινο σώμα (από τη γέννηση έως το θάνατο), προκειμένου να εξουδετερώσει και, στη συνέχεια, να απαλλαγεί από όλες τις τοξίνες και τα δηλητήρια.Τοξίνες, οι οποίες εισρέουν, καθημερινά, στο σώμα από τον αέρα που αναπνέουμε, από τα υγρά που πίνουμε, από την τροφή που τρώμε, από ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας (καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.) και από το τι σκεφτόμαστε (αρνητικές σκέψεις) και αισθανόμαστε (θλίψη, ζήλια, θυμό).

Η τοξίνωση είναι η βασική αιτία όλων των σύγχρονων ασθενειών του δυτικού πολιτισμού. Το ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται, καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να επαναφέρει την ομοιόσταση (ισορροπία), μέσω της αποτοξίνωσης. Γνωρίζει ακριβώς πώς να το πετύχει αυτό, χωρίς τη δική μας συμμετοχή. Τις περισσότερες φορές, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, που το σώμα αδυνατεί να τις αποβάλλει σύντομα.

Έτσι, αναπόφευκτα η συσσώρευση τοξινών οδηγεί σε κατάρρευση της υγείας, μέσω της εκδήλωσης πρώτα των «αθώων» συμπτωμάτων, τα οποία στην πορεία εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις.

Όταν το ανθρώπινο σώμα είναι τοξινωμένο, σημαίνει ότι βρίσκεται σε μια όξινη κατάσταση, γεγονός που έλκει παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτήρια. Σε μια όξινη κατάσταση, η παρουσία του οξυγόνου είναι ελλιπής, η κυτταρική θρέψη είναι ανεπαρκής και το «ποτάμι της ζωής», το αίμα, δηλαδή, γίνεται πηχτό και βρώμικο.

Συνέπεια όλων αυτών η ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
ΠΗΓΕΣ: spartacus.gr, pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin