Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός : Ανθρακούχα αναψυκτικά κατά της αρρυθμίας

Ανθρακούχα αναψυκτικά
Το απροσδόκητο αίσθημα των έκτακτων καρδιακών παλμών είναι δυνατό να σταματήσει, σε μερικές περιπτώσεις, μετά από ταχεία κατανάλωση αεριούχου αναψυκτικού. 

Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, το όλο ζήτημα είναι να αυξηθεί η ενδοκοιλιακή πίεση, η οποία με τη σειρά της θα προκαλέσει αντίστοιχη πίεση και στη θωρακική κοιλότητα.
Αυτό το δημιουργεί το ανθρακικό των αναψυκτικών, δημιουργώντας διαφορά πίεσης ανάμεσα στις δύο κοιλότητες, βοηθώντας στην ομαλοποίηση της καρδιακής λειτουργίας.

Μια άλλη επιλογή για τη διακοπή της μη παθολογικής αρρυθμίας, είναι η διακοπή της αναπνοής με το κλείσιμο της μύτης και η παράλληλη προσπάθεια εξώθησης του αέρα που βρίσκεται στους πνεύμονες από τα ρουθούνια. Με την πίεση αυτή που ασκείται για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο θώρακα, ακριβώς όπως θα έκανε κανείς αν καταδυόταν στη θάλασσα, τονώνει την κυκλοφορία στις καρωτίδες και επαναφέρει τον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό.

Τέλος μια εναλλακτική μέθοδος είναι και το μασάζ κάτω από την πιγούνι με τον μέσο και το δείκτη. Η διαδικασία αυτή μπορεί να δοκιμασθεί ενώσω είναι κανείς καθιστός ή ξαπλωμένος.

Βέβαια, αν παρά τις παραπάνω προσπάθειες η αρρυθμία επιμένει και παραμένει αμείωτη ή παράλληλα υπάρχει ζαλάδα ή αδυναμία, θεωρείται επιβεβλημένη η άμεση ιατρική παρακολούθηση, ώστε να διαγνωσθεί έγκαιρα η ύπαρξη κάποιου σοβαρού καρδιακού προβλήματος, διότι μια άρρυθμη καρδιά μπορεί να αποτελεί σημάδι σωματικής κόπωσης ή ψυχολογικού στρες, αλλά μπορεί επίσης και να προειδοποιεί για σοβαρή καρδιακή βλάβη.
 ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin