Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Φαγητό εκτός σπιτιού : Πως η "Δυτική διατροφή" καταστρέφει το ανοσοποιητικό μας

Δυτική διατροφή
Πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Βόννης έδειξε ότι η τυπική "Δυτική διατροφή" (πολλά κόκκινα κρέατα, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και όχι πολλές φυτικές ίνες) μπορεί να "κλονίσει" το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας φλεγμονή. Η μελέτη συνδέει αυτή τη φλεγμονώδη αντίδραση και με σοβαρές παθήσεις όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιακή προσβολή) και ο διαβήτης τύπου 2.

Ακόμα χειρότερα; Οι βλάβες στο ανοσοποιητικό φαίνεται να μην είναι αναστρέψιμες. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ποντίκια για να διαπιστώσουν τι μπορεί να κάνει ο "Δυτικός τρόπος" διατροφής στον οργανισμό τους και μόλις μετά από ένα μήνα διαπίστωσαν πως είχε δημιουργηθεί φλεγμονή. Όταν όμως επανέφεραν τα ποντίκια στην υγιεινή διατροφή για ακόμη ένα μήνα, η οξεία φλεγμονή υποχώρησε μεν, αλλά ο γενετικός έλεγχος αποκάλυψε μόνιμες αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός πίσω από αυτή τη διαδικασία μένει να καθοριστεί, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για τους γονείς μικρών παιδιών και εφήβων, που συχνά καταναλώνουν φαγητό εκτός σπιτιού.
 πηγή: capital.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin