Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Φάτε τα άσχημα: Η εμφάνισή τους υποδεικνύει πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά

Η εμφάνισή τους υποδεικνύει πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά
Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία, ένα ποσοστό 20 έως 40% της παγκόσμιας παραγωγής φρούτων και λαχανικών καταλήγει στα σκουπίδια, αφού δεν πληροί τα "εμφανισιακά" κριτήρια των καταναλωτών και της αγοράς. 

Και η διαλογή αυτή δεν γίνεται καν από τον τελικό παραλήπτη, τον καταναλωτή, αλλά από τους ίδιους τους παραγωγούς. 


Και εδώ δεν συζητάμε μόνο το γεγονός ότι πετάμε τρόφιμα απολύτως θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση, αλλά αυτό συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος σε νερό, έξοδα καλλιέργειας και ενέργειας για τους παραγωγούς, την ίδια ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή και θρεπτική τροφή.

Στις ΗΠΑ, το κίνημα να μην πετάμε λαχανικά και φρούτα εξαιτίας της εμφάνισής τους έχει πλέον όνομα: λέγεται eat ugly (φάτε άσχημα) και βρίσκει ανταπόκριση και στην Ευρώπη. 

Στην Κοπεγχάγη στη Δανία άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει αποκλειστικά τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν θεωρούνται αρκετά "εμφανίσιμα" για τις άλλες αγορές σε τιμές 30-50% πιο φθηνές από εκείνες των υπόλοιπων λαχανικών.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στη λαϊκή ή στο μανάβη σας, ψάξτε να βρείτε τα πιο "κακομούτσουνα" φρούτα και λαχανικά. 

Όχι μόνο θα τα αγοράσετε σε χαμηλότερη τιμή, αλλά πιθανότατα θα είναι και πολύ πιο αρωματικά και νόστιμα αφού η εμφάνισή τους υποδεικνύει πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά και φάρμακα για την καλλιέργειά τους!
 ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin