Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά – ή μήπως όχι;

αποξηραμένα φρούτα
Σύμφωνα με όσα γνωρίζετε τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες. Και σίγουρα είναι προτιμότερα από ένα κομμάτι σοκολάτα, αφού είναι… φρούτα! 

Οι διαιτολόγοι, ωστόσο, εφιστούν την προσοχή μας καθώς κάποιες υγιεινές συνήθειες, μπορεί τελικά να μην είναι απόλυτα υγιεινές. 

Γιατί τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι (πάντα) υγιεινά

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ουσιαστικά φρέσκα φρούτα από τα οποία έχει αφαιρεθεί όλο το νερό. 


Όταν απομακρύνεται το νερό του φρούτου, αυτό συρρικνώνεται σημαντικά, που σημαίνει πως χρειάζονται πολλά περισσότερα αποξηραμένα φρούτα για να έχουμε τον αντίστοιχο όγκο των αντίστοιχων φρέσκων. 

(Σκεφτείτε αυτό:  Σε ένα φλιτζάνι χωράνε πολύ περισσότερες σταφίδες απ’ ότι ρώγες σταφυλιών.) Αυτό σημαίνει πως όταν τρώμε αποξηραμένα φρούτα τρώμε περισσότερη ζάχαρη και υδατάνθρακες, απλά και μόνο επειδή καταναλώνουμε εύκολα μεγαλύτερες ποσότητες.

Γιατί τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι τελικά κακή επιλογή

Εάν τα συγκρίνουμε με άλλα συνηθισμένα σνακ, πατατάκια, μπισκότα, κουλουράκια, σοκολάτες, τα αποξηραμένα φρούτα είναι προφανώς η πιο υγιεινή επιλογή. Επιπλέον, η ζάχαρη και οι φυτικές ίνες που περιέχουν σας προσφέρουν πολλή ενέργεια αργής καύσης, όταν τη χρειάζεται το σώμα σας, π.χ. πριν από μια προπόνηση ή στη μέση μιας κουραστικής ημέρας. 

Το συμπέρασμα: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια πολύ καλή επιλογή όταν δεν μπορείτε να φάτε φρέσκα φρούτα, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο μέγεθος της μερίδας για να μην πάρετε πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ όσες πιστεύετε. 
 ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin