Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Οι 5 «μαγικές» ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης

Αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά μπαχαρικά, νοστιμίζει το φαγητό μας και ταυτόχρονα συγκεντρώνει πολλαπλές ιδιότητες, που το καθιστούν ωφέλιμο. Ας δούμε τις πιο σημαντικές που θα σας πείσουν να βάλετε τον κρόκο Κοζάνης στη διατροφή σας, παρά το αυξημένο του κόστος.


Δρα κατά του καρκίνου

Οι κροκίνες που περιέχονται στα στίγματα του κρόκου αποτελούν καροτενοειδή, τα οποία μπορούν να αναστείλουν τον πολλαπλασιασμό των λευχαιμικών κυττάρων. Πέραν αυτού, ο κρόκος έχει βρεθεί πως δρα ενάντια σε ορισμένους τύπους καρκίνου συμπεριλαμβανομένου του νευροβλαστώματος, του καρκίνου του μαστού και του αδενοκαρκινώματος του παχέος εντέρου.

Κάνει καλό στην επιδερμίδα και την καρδιά

Τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στον κρόκο Κοζάνης δρουν ευνοϊκά στην επιδερμίδα όσον αφορά την έκθεσή της στον ήλιο, ενώ η αντιοξειδωτική δράση του μπαχαρικού επεκτείνεται και στον καρδιακό μυ, ανακόπτοντας την αύξηση της απόπτωσης των μυϊκών ινών. Στη Βαλένθια, μάλιστα, που καταναλώνουν πολύ το διάσημο αυτό μπαχαρικό, έχει παρατηρηθεί μειωμένη συχνότητα εμφραγμάτων.

Κάνει καλό στη μνήμη

Σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, ο κρόκος φαίνεται να βελτιώνει τη μνήμη, όπως φάνηκε από πειράματα σε ποντικούς. Στην Ιαπωνία, μάλιστα, κυκλοφορεί και ειδικό σκεύασμα με κρόκο Κοζάνης γι’ αυτό το λόγο.

Είναι αφροδισιακός

Έχει συνδεθεί πολύ με τον έρωτα και τη γονιμότητα από την αρχαιότητα και η κροκίνη του είναι αυτή που του χαρίζει τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Δοκιμάστε να τον πασπαλίσετε στο φαγητό, σε ένα ποτήρι κρασί, στη σαλάτα σας και αφήστε τον να σας τονώσει.

Ωφελεί την πέψη

Η κατανάλωση κρόκου Κοζάνης φαίνεται πως διευκολύνει την πέψη και αυξάνει την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα κάνει καλό σε παθήσεις του στομαχιού.
πηγή: clickatlife.gr
.

Κρόκο Κοζάνης, φέτα και αρωματικά φυτά θέλουν γερμανικά σούπερ μάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin