Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η βιταμίνη C είναι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών μορφών αρθρίτιδας

Στα πλαίσια μιας διαχρονικής έρευνας με την ονομασία «EPIC-Norfolk» Βρετανοί επιστήμονες αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες των άγγλων σε σχέση με την αρθρίτιδα.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αφού έθεσαν ερωτήσεις σε 25.000 άτομα για το τι διατροφή ακολουθούν, στη συνέχεια τους παρακολούθησαν για 8 συνεχή έτη προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι εξ αυτών θα παρουσιάσουν αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, στη διάρκεια των 8 ετών, 73 από τους συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν φλεγμονώδη πολυαρθρίτιδα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν μικρές ποσότητες φρούτων, λαχανικών, φρουκτόζης και βιταμίνης C, είχαν τελικά μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από πολυαρθρίτιδα και ο λόγος, είναι ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών μορφών αρθρίτιδας, τη συχνότερη μορφή φλεγμονώδους πολυαρθρίτιδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μερικές μορφές ρευματοειδούς αρθρίτιδας προκαλούν σοβαρές αναπηρίες με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική και επαγγελματική ζωή του ασθενούς.

Το σημαντικό σημείο της μελέτης είναι το γεγονός ότι, διαπιστώθηκε από τους επιστήμονες ότι το κάπνισμα και οι μεταγγίσεις αίματος αποτελούν σοβαρούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, τα ευρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά καθώς όπως λένε, οι αρθρίτιδες προσβάλλουν το 15% του πληθυσμού και ενώ, δεν απειλούν άμεσα τη ζωή, μπορούν ωστόσο, να μειώσουν κατά πολύ την ποιότητα της.

  naftemporiki.gr
23/10/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin