Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ρίξτε τη χοληστερίνη με φιστίκια Αιγίνης

Τα τόσο γευστικά φιστίκια Αιγίνης, εκτός του ότι μας βγάζουν από διλήμματα όταν θέλουμε να φάμε κάτι απολαυστικό, χωρίς να επιβαρυνθούμε με πολλές θερμίδες (αποδίδουν περίπου 3 θερμίδες το καθένα), μπορούν ταυτόχρονα να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα.

Παλιότερη έρευνα που έγινε στην Πενσιλβανία έδειξε ότι καταναλώνοντας 40 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης την ημέρα για 4 εβδομάδες και διπλασιάζοντας την ποσότητα για 4 επιπλέον εβδομάδες, η LDL χοληστερόλη πέφτει κατά 9% το πρώτο διάστημα και 12% το επόμενο.


Πέραν αυτού, η κατανάλωσή τους και τα δύο διαστήματα μείωσε κατά 15% τα επίπεδα της ιντερλευκίνης–1, ενός δείκτη φλεγμονής που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ο λόγος που τα φιστίκια Αιγίνης είναι τόσο ωφέλιμα είναι η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λίπη και υψηλή σε ακόρεστα, ενώ δεν περιέχουν καθόλου τρανς λιπαρά οξέα.

Μια μεγάλη χούφτα φιστίκια Αιγίνης την ημέρα είναι αρκετή για να λάβετε τα οφέλη τους στο μέγιστο.

 πηγή:  clickatlife.gr
.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε φιστίκια

Κελυφωτά φιστίκια ή Φιστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια αλλά και στην δίαιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin