Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πώς μας ωφελούν οι σούπες στο κρυολόγημα;

Όταν η μύτη «τρέχει», το θερμόμετρο ξεφεύγει από το 36,6, το κεφάλι πονάει και το στομάχι μας δεν είναι και στα καλύτερά του, τότε η σούπα ξαφνικά μεταμορφώνεται στο ιδανικό πιάτο.

Ένα πολύ σημαντικό όφελος της σούπας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι μας κρατά ενυδατωμένους, καθώς περιέχει πολύ νερό, συμπληρώνοντας την απαραίτητη ποσότητα υγρών που χρειαζόμαστε καθημερινά.

Ο ατμός της μπορεί να μας ωφελήσει όταν η μύτη μας είναι βουλωμένη και η ελαφριά της υφή κάνει καλό στο στομάχι, χωρίς να το επιβαρύνει προκαλώντας μας δυσπεψία ή ακόμη πιο έντονη δυσφορία –αρκεί φυσικά η σούπα μας εν προκειμένω να μην περιέχει κρέμες γάλακτος, πικάντικα και «βαριά» συστατικά.

Ακόμη, το κοτόπουλο ή το κρέας με τα λαχανικά που συνήθως συμπεριλαμβάνουμε στη σούπα μας, μας δυναμώνουν, παρέχοντάς μας απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνη, ενώ σύμφωνα με μελέτες, η κοτόσουπα μπορεί να έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τέλος, μια ζεστή σούπα κάνει καλό στον πονεμένο λαιμό και παρ’ όλο που καταναλώνοντάς την κατά τη διάρκεια της αρρώστιας, δεν πρόκειται να την κάνει να περάσει γρηγορότερα, μπορεί να μας βοηθήσει να την περάσουμε λίγο πιο ήπια, χωρίς περαιτέρω στομαχικές διαταραχές, αφυδάτωση κ.ο.κ. 

πηγή:  clickatlife.gr
.

Διατροφικές συστάσεις για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin