Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Παγάκια αλόης για έκτακτα δερματικά προβλήματα

Δροσιά και άμεση ανακούφιση από την κατάψυξη. Το ερεθισμένο από τον ήλιο ή το έκζεμα δέρμα θα ανασάνει με παγωμένη αλόη, που μπορείς να έχεις έτοιμη για έκτακτες περιπτώσεις.

Η αλόη είναι ένα εξαιρετικό φυτό, πολύ ευεργετικό για το δέρμα. Παρασκευάσματα που περιέχουν σε μεγάλη αναλογία αγνό τζελ αλόης είναι ωφέλιμα για ανακούφιση συμπτωμάτων δερματικών καταστάσεων, ενώ είναι ιδανικά για τις πρώτες βοήθειες σε εγκαύματα, μικρά τραύματα, αμυχές και ερεθισμούς.

Tο δέρμα την απορροφά εύκολα χάρη στη λιγνίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να διαπερνάει και τις τρεις κύριες δερματικές στοιβάδες (επιδερμίδα, δέρμα και υποδόριο ιστό) μεταφέροντας μαζί της όλη την ανακουφιστική και επουλωτική δράση του φυτού.

Τις περισσότερες φορές η αλόη χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη. Η αλόη απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα. Επιπλέον, κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

Χάρη στα συστατικά της και τη συνέργειά τους, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα.

Πώς θα φτιάξεις παγάκια αλόης
Θα γεμίσεις μια καθαρή παγοθήκη με τζελ αλόης και θα τη βάλεις στην κατάψυξη. Όποτε χρειαστεί, θα παίρνεις ένα παγάκι και θα κάνεις απαλή επάλειψη στην ερεθισμένη περιοχή.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζελ της δική σας αλόης: Πως χρησιμοποιούμε τη φρέσκια αλόη!

Τι να προσέχετε
Όταν η αλόη χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. 

ΠΗΓΗ: proionta-tis-fisis.com
.

Αλόη: ένα φαρμακείο στη γλάστρα σας

12 τροφές που καταπολεμούν το ηλιακό έγκαυμα

Αλόη «το φυτό της αθανασίας»

Η καλλιέργεια και η χρήση της Αλόης στην Ελλάδα

Αλόη: Ένα αρχαίο φυτό με σύγχρονες ιδιότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin