Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Οι τέσσερις παράδοξες συνήθειες που μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας

Ο μεταβολισμός μας δεν ελέγχεται μόνο από τη διατροφή μας και τη συχνότητα με την οποία γυμναζόμαστε.

Μερικές καθημερινές συνήθειες, μερικές από τις οποίες μάλιστα δε συνδέονται φαινομενικά με το βάρος μας, μπορεί να μπλοκάρουν την ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται αποτελεσματικά τις τροφές και να διασπά το λίπος.

Δείτε ποια είναι τα τέσσερα καθημερινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε.1. Δεν τρώτε πικάντικα φαγητά

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Appetite δείχνει ότι η κόκκινη καυτερή πιπεριά ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού κατά 30%. Η δραστική ουσία που δίνει στις πιπεριές την καυτερή τους γεύση (καψαϊκίνη) επιταχύνει το μεταβολισμό, καθώς περιορίζει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη και αυξάνει τις ορμόνες του στρες που μας μειώνουν την επιθυμία να φάμε.

2. Κάθεστε πολλές ώρες

Ακόμη και τα άτομα που γυμνάζονται τακτικά αλλά κάθονται τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα αντιμετωπίζουν κατά 74% κίνδυνο να εκδηλώσουν μεταβολικό σύνδρομο – ένα συνδυασμό παραγόντων κινδύνου για το διαβήτη και την καρδιοπάθεια όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη. Ο λόγος είναι ότι οι μύες δε χρειάζεται να λειτουργήσουν εντατικά και να κάψουν λίπος, ενώ το καθισιό μειώνει την ευαισθησία του οργανισμού απέναντι στην ινσουλίνη.

3. Δεν πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Environmental Health Perspectives δείχνει ότι οι περιβαλλοντικοί ρύποι, όπως τα υπολείμματα παρασιτοκτόνων που βρίσκονται σε δεκάδες φρούτα και λαχανικά, συμβάλλουν στην παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο. Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι οι ρύποι αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό και πυροδοτούν τη φλεγμονή. Έτσι, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη μεταβολική λειτουργία.

4. Δεν πλένετε τα χέρια σας

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα εντόπισαν μια παράδοξη σχέση μεταξύ ενός ιού του αναπνευστικού (αδενοϊός 36) και της παχυσαρκίας. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι ο ιός μετατρέπει τα βλαστοκύτταρα του οργανισμού σε λιποκύτταρα. Το συστηματικό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για να προστατευτούμε από τη λοίμωξη.

Πηγή: onmed.gr- zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin