Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά

Οι ξηροί καρποί έχουν και επιστημονικά κατοχυρώσει το χαρακτήρα των καρδιοπροστατευτικών συστατικών.
Για το λόγο αυτό και οι περισσότεροι διεθνείς φορείς του χώρου της διατροφής και της υγείας, συστήνουν την κατανάλωση μιας χούφτας ανάλατων ξηρών καρπών ημερησίως, για τη θωράκιση της καρδιάς και των αγγείων μας.

Το γεγονός αυτό οφείλεται καταρχήν στο ότι αποτελούν πολύ καλές πηγές «καλών» λιπαρών και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών. Ειδικότερα περιλαμβάνουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ευεργετικό ρόλο στα λιπίδια και τη χοληστερόλη του αίματος.


Τα πολυακόρεστα λιπαρά έχει φανεί ότι ελαττώνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη, ενώ τα μονοακόρεστα, πέρα από τη μείωση της LDL, πιθανόν αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» HDL χοληστερόλης, που έχει προστατευτική δράση για την καρδιά μας. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι στα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή.

Τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι στην κορυφή της λίστας των υγιεινών για την καρδιά ξηρών καρπών, καθώς «σφύζουν» από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο.

Πηγές: neadiatrofis.gr, newsbeast.gr

.
.

Φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί, κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων

Οι ξηροί καρποί μειώνουν τη θνησιμότητα αλλά και το σωματικό βάρος. Τέσσερις φούχτες ανάλατων ξηρών καρπών την εβδομάδα.

Το κάστανο είναι φάρμακο και πλούσια τροφή (ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)

Όλη η αλήθεια για τους ξηρούς καρπούς. Είναι προτιμότερο να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, ωμοί και ανάλατοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin