Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εναλλακτική και ταυτόχρονα υγιεινή μέθοδος αδυνατίσματος: Το κρύο μας αδυνατίζει

Το κρύο μας αδυνατίζει
Μια εναλλακτική και ταυτόχρονα υγιεινή μέθοδο αδυνατίσματος ανακάλυψαν ολλανδοί ερευνητές, προτείνοντάς μας να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία του χώρου στο σπίτι μας και να γυμναστούμε, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Trends in Endocrinology and Metabolism.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον Δρ Βάουτερ βαν Μάρκεν Λίχτενμπελτ, υποστηρίζουν ότι οι ζεστοί και άνετοι χώροι στους οποίους ζούμε ευθύνονται εν μέρει για τα περιττά κιλά μας. Αντιθέτως, η έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.


Η κεντρική «ιδέα», σύμφωνα με τον Δρ Λίχτενμπελτ, είναι «να αφήσουμε τα σώματά μας να ‘δουλέψουν’ ξανά για να ελέγξουν τη θερμοκρασία του σώματος».

Οι ερευνητές εξηγούν ότι ο άνθρωπος μπορεί να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του από την προσαρμογή της θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων σε αυτή που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον. Εξάλλου, οι άνθρωποι συνηθίζουν εύκολα στο κρύο, αφού όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, οι εθελοντές αφού έζησαν για δέκα ημέρες σε κλειστό χώρο με 15 βαθμούς Κελσίου, παρουσίασαν αύξηση του καφέ λίπους στο σώμα τους (το οποίο «καίει» τις θερμίδες και «γεννά» θερμότητα) και ένιωθαν πιο άνετα, ενώ κρύωναν λιγότερο.

Τέλος, παλαιότερη ιαπωνική μελέτη είχε διαπιστώσει ότι το σωματικό λίπος μειώνεται στο σώμα του ανθρώπου όταν για δύο ώρες καθημερινά επί έξι εβδομάδες αναγκάζεται να μείνει σε κλειστό χώρο με θερμοκρασία 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin