Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Διατροφή και αυτοέλεγχος...

Τον τρόπο για να διατηρεί κανείς τον αυτοέλεγχό του αποφεύγοντας τις ατασθαλίες στη διατροφή, βρήκαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ για να αποφύγει κανείς τις περιττές θερμίδες θα πρέπει απλώς να προσέχει με ποιες τροφές ξεκινά το γεύμα του.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ξεκινώντας κανείς με υγιεινές τροφές όπως το γιαούρτι και τα φρούτα, βοηθά τον εαυτό του να αντισταθεί στους πειρασμούς, επειδή οι ανθυγιεινές τροφές του φαίνονται λιγότερο δελεαστικές.

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο όταν υπάρχει μπουφές, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου συνήθως καλύπτεται από τα πρώτα φαγητά που βλέπει κανείς μπροστά του, άρα αν αυτά είναι ανθυγιεινά θα είναι περισσότερες και οι θερμίδες που περιέχουν.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι αρχίζουν το γεύμα τους με υγιεινές τροφές παίρνουν λιγότερες θερμίδες κατά 31%.
Κατά τη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 124 άτομα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες έπρεπε να επιλέξουν τι θα έτρωγαν για πρωινό από διαφορετικό μπουφέ η καθεμία – στον έναν οι τροφές ήταν τοποθετημένες από την πιο υγιεινή μέχρι την πιο ανθυγιεινή (φρούτα, γιαούρτι, χυμός με ζάχαρη, μπέικον, τηγανητές πατάτες, αυγά με τυρί), ενώ στον άλλον αντίστροφα.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η σειρά με την οποία ήταν τοποθετημένες οι τροφές επηρέαζαν καθοριστικά το γεύμα όλων των συμμετεχόντων, αφού και στις δύο ομάδες οι πρώτες τρεις τροφές που βρίσκονταν σε κάθε μπουφέ κάλυπταν το 66% του πιάτου!
πηγή:  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin