Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Απεργούν και μοιράζουν τρόφιμα οι πωλητές λαϊκών αγορών ... Ζητούν την απόσυρση του νόμου που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης

Δωρεάν τρόφιμα στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο μοιράζουν από το πρωί της Τετάρτης παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών που βρίσκονται σε απεργία, ζητώντας την απόσυρση του νόμου που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Μοιράζουμε 20 τόνους λαχανικά και φρούτα και περιμένουμε και άλλα φορτηγά, είπε ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών, Π. Μόσχος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή των σωματείων και ομοσπονδιών όλης της χώρας. Κλειστή είναι η Β. Σοφίας.Οι αλλαγές που επέρχονται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.

Υπογραμμίζεται δε: «Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια».

Ουσιαστικά, όπως υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, καταργείται:


  • Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς μας, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσής μας.
  • Η υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουμε εργασία ή όχι.
  • Η λαϊκότητα, η αμεσότητα, η ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.
www.tovima.gr
15/5/13
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin