Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζει και την κατάθλιψη

Ειδικευμένοι επιστήμονες της Αυστραλίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν έρευνα -την πρώτη στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο- για το κατά πόσο η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από βαριά κατάθλιψη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Deakin, το νοσοκομείο St. Vincent's και τον οργανισμό Barwon Health έχουν ήδη επιλέξει 200 άτομα από τη Μελβούρνη και το Geelong, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έρευνα.

Αναφερόμενη στο θέμα, η καθηγήτρια Felice Jaka δήλωσε ότι οι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στην έρευνα εξετάζουν το κατά πόσο η μεσογειακή διατροφή και το κρέας μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Jaka, η καλή διατροφή μπορεί -ως έναν βαθμό- να λειτουργήσει και κατά της κατάθλιψης. Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι κατά πόσο η υγιεινή δίαιτελαα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που ήδη υποφέρουν από κατάθλιψη να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ υγιεινή, γιατί αποτελείται, κυρίως, από λαχανικά, δημητριακά, φρούτα, ελαιόλαδο και ψάρια, ενώ το ίδιο χρήσιμο για την υγεία μας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι και το κρέας.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η καλή διατροφή να αντιμετωπίσει από μόνη της την ασθένεια και ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθούν πάρα πολύ τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την κατάθλιψη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin