Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η καλλιέργεια της τρούφας αρχίζει και αναπτύσσεται στην Ελλάδα

Η καλλιέργεια της τρούφας μπορεί να αποτελέσει μία πολύ θετική επένδυση για όσους ενδιαφέρονται διότι και τα χρήματα που χρειάζονται για να επενδύσει ο υποψήφιος καλλιεργητής δεν είναι πολλά σε σύγκριση με κάποιες άλλες καλλιέργειες αλλά και με τη σωστή μέθοδο θα έρθουν και στη τσέπη του παραγωγού ικανοποιητικότατα έσοδα.
Το αρχικό κόστος για τη τρούφα κυμαίνεται συνολικά στα 1500 ευρώ ανά στρέμμα. Επειδή η περίφραξη του χωραφιού κοστίζει περίπου 350 ευρώ, η προμήθεια ζιζανιοκτόνων και γενικότερα των φαρμάκων κοστίζει περίπου 800 ευρώ, και το αρδευτικό σύστημα κοστίζει περίπου 350 ευρώ, τότε για αυτό το λόγο το συνολικό κόστος ανά στρέμμα υπολογίζεται περίπου στα 1500 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το κόστος υπάρχει μονάχα στην αρχή και ποτέ ξανά και οι καλλιέργειες θα έχουν απόδοση για περίπου 30 χρόνια.  

Η καλλιέργεια της τρούφας αρχίζει και αναπτύσσεται στην Ελλάδα Η καλλιέργεια της τρούφας αρχίζει και αναπτύσσεται στην Ελλάδα

Όσον αφορά τα έσοδα από τη τρούφα, τα πρώτα 7 χρόνια θα είναι ακόμη σχετικά περιορισμένα αλλά όχι και ιδιαιτέρως λίγα σε σύγκριση με τους μειωμένους μισθούς που παίρνει πλέον η πλειοψηφία των Ελλήνων. Έτσι τα πρώτα 7 χρόνια τα έσοδα πάνω κάτω θα κυμαίνονται γύρω στα 800 με 900 ευρώ. Με σωστή και υπεύθυνη δουλειά όμως μετά τα 7 χρόνια τα έσοδα θα αρχίσουν να αυξάνονται και μάλιστα αρκετά. Πάντως στην Ελληνική αγορά η τρούφα θα καταλήξει να πουλιέται περίπου στα 400 ευρώ το κιλό.
ΠΗΓΗ : http://www.ecotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin