Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σταφύλια και υγιεινή διατροφή πάνε μαζί!

Όσοι καταναλώνουν άφθονα σταφύλια, σταφίδες ή χυμό σταφυλιών τείνουν να έχουν πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τη διατροφή περισσότερων από 21.800 παιδιών και ενηλίκων και διαπίστωσαν ότι οι καταναλωτές σταφυλιών έτρωγαν επίσης άφθονα φρούτα και λαχανικά, ενώ στη διατροφή τους αφθονούσαν οι ίνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και οι βιταμίνες A, C και Β6.


Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι ενήλικες καταναλωτές σταφυλιών είχαν αυξημένη πρόσληψη λαχανικών καθώς και δημητριακών ολικής άλεσης, ενώ η πρόσληψη συνολικού λίπους, κορεσμένου λίπους και χοληστερίνης ήταν πιο χαμηλή συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν σταφύλια.

«Είναι ενδιαφέρον ότι οι καταναλωτές σταφυλιών δεν έχουν μόνο αυξημένα ποσοστά όσον αφορά στην κατανάλωση υγιεινών τροφών, σημαντικών μετάλλων και βιταμινών, αλλά επίσης καταναλώνουν λιγότερα ανθυγιεινά τρόφιμα, ιδιαίτερα λίπη και πρόσθετα σάκχαρα» επισημαίνει η Dr Carla McGill, που παρουσίασε την έρευνα στο πλαίσιο του «Academy of Nutrition and Dietetics Food and Nutrition Conference and Exposition» στο Σακραμέντο των Η.Π.Α..

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

zougla gr: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin