Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

3 τρόποι να ανεβάσετε την καλή χοληστερόλη σας!

Xρειάζονται μόνο λίγες απλές κινήσεις για να αυξήσετε τα επίπεδα της HDL (της «καλής» χοληστερίνης) στον οργανισμό σας, δίνοντάς του αντοχές απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις πρώτ’ απ’ όλα είναι ότι η τιμή της HDL χοληστερόλης σας: πρέπει να βρίσκεται στα 60mg ανά δέκατο του λίτρου – οποιαδήποτε τιμή χαμηλότερη από αυτή μπορεί να σε θέσει σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, όπως αναφέρει ο Σίριλ Κένταλ, Ph.D, του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Ευτυχώς, όμως, δεν είναι δύσκολο να το κατορθώσετε, αρκεί να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και τη διατροφή σας. Εμείς σας προτείνουμε 3 απλούς τρόπους:

1 Κάντε τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική καθημερινά. Μόλις μισή ώρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο στη διατήρηση της καλής φυσικής σας κατάστασης, αλλά και στην αύξηση των επιπέδων της HDL.

2 Πιείτε ένα ποτηράκι κρασί. Aν και γενικά το αλκοόλ φαίνεται πως βοηθά στην αύξηση της HDL, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη μπίρα και το κόκκινο κρασί σάς δίνουν έναν επιπλέον λόγο για να τα προτιμήσετε.

3 Φροντίστε το 10-20% της καθημερινής σας πρόσληψης θερμίδων να προέρχεται από τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λίπη, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο και καρύδια. Tα κορεσμένα λίπη, όπως αυτά που περιέχονται στο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αυξάνουν την LDL, γι’ αυτό θα είναι καλό να ελαττώσετε την κατανάλωσή τους.


Το μυστικό

Mετά την ηλικία των 20 ετών, όλοι θα πρέπει να κάνουμε εξετάσεις και να ελέγχουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης μας τουλάχιστον μία φορά κάθε 5 χρόνια, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες η υψηλή χοληστερίνη είναι κληρονομική υπόθεση (υπερλιπιδαιμία).

ΠΗΓΗ: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin