Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η μπύρα προστατεύει την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Η μπύρα προστατεύει
Καλά τα νέα για όσους απολαμβάνουν μια μπυρίτσα που και που: Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες ιδιότητες της μπύρας που βελτιώνουν την υγεία μας. Οπότε, υψώστε το ποτήρι σας με καθαρή τη συνείδηση!


  • Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή ανακοπή 


Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, πάνω από 100 μελέτες έχουν βρει συσχετισμό μεταξύ της μέτριας κατανάλωσης μπύρας και το μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής κατά 25-40%. Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό για την καρδιά σας, απολαύστε χωρίς τύψεις μια παγωμένη μπύρα με το φαγητό σας. 


  • Η μπύρα μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης

Επιστήμονες έχουν βρει πως η κατανάλωση μπύρας βελτιώνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης HDL στο σώμα, με τις δύο μπύρες τη μέρα να είναι το όριο για να επωφεληθούμε από τη θετική της επίδραση. 


  • Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη 

Σε συγκριτικές μελέτες βρέθηκε σύνδεση ανάμεσα στη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν πως ο κίνδυνος ήταν μικρότερος ανάμεσα στους συμμετέχοντες στις μελέτες που έπιναν 1-4 κουτάκια μπύρας των 330 ml τη μέρα!


  • Η μπύρα προστατεύει από την άνοια 

Η θετική αυτή επίδραση της μπύρας οφείλεται στο φλαβονοειδές ξανθοχουμόλη, που προλαμβάνει και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Behavioral Brain Research. Οι ερευνητές τονίζουν πως η με μέτρο -πάντοτε!- κατανάλωση μπύρας μπορεί να διατηρεί τον εγκέφαλο σε καλή φόρμα, ανεξάρτητα από το πέρασμα του χρόνου! 
 ΠΗΓΗ: capital.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin