Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Αυστραλοί Ερευνητές: Η άσκηση πιο καλή από το γιατρό

Η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για την απώλεια βάρους των παχύσαρκων παιδιών απ΄ ό,τι η επίσκεψή τους σε γιατρό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Ερευνας για την Υγεία των Παιδιών στη Μελβούρνη, που δημοσιεύονται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση.


Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά δεδομένου ότι το 30% των παιδιών στην Αυστραλία είναι παχύσαρκα, σε σύγκριση με το 20% πριν από δέκα χρόνια και με το 10% το 1994. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μελίσα Γουέικ, χώρισαν στα δυο μια ομάδα 250 παχύσαρκων παιδιών ηλικίας 5-9 ετών. Στα μισά παιδιά δεν έγινε καμία παρέμβαση, ενώ τα υπόλοιπα υποχρεώθηκαν να επισκεφθούν γιατρό και να ακολουθήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης 12 εβδομάδων.

Ύστερα από ένα χρόνο δεν παρατηρήθηκε καμία σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.

"Είναι καιρός για πραγματική και άμεση δράση για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας", δήλωσε η Μελίσα Γουέιτ", σύμφωνα με την οποία αξίζει να γίνουν προσπάθειες νωρίς γιατί τα παχύσαρκα παιδιά γίνονται παχύσαρκοι ενήλικες, συνεπώς πιο ευάλωτοι στις ασθένειες, την κατάθλιψη, ενώ έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στις δαπάνες ιατρικής περίθαλψης.
 ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin