Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Απώλεια των περιττών κιλών : Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να κόψουν την πείνα

mia xoyfta ksiroi karpoi thn hmera
Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να κόψουν την πείνα και να συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών, αυξάνοντας την παραγωγή σεροτονίνης, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μπαρτσελόνα.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νέα ευρήματα αντικρούουν την ευρέως επικρατούσα πεποίθηση ότι πρέπει να αποφεύγουμε τους ξηρούς καρπούς διότι περιέχουν πολλές θερμίδες και έτσι παχαίνουν.

Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που καταδεικνύεται συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση ξηρών καρπών και στα υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης – μιας ουσίας που κόβει την όρεξη, διεγείρει την ευεξία και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Οι επιστήμονες λένε πως το αδυνάτισμα επιτυγχάνεται με μόλις 30 γραμμάρια ωμούς ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια) ημερησίως.

Ελπίζεται ότι τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση Προτεομικής Έρευνας» (JPR), θα ωφελήσουν τους πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο χαρακτηρίζεται από την συνύπαρξη τριών ή περισσότερων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.

Οι παράγοντες αυτοί είναι το περιττό λίπος στην κοιλιά (μεγάλη περίμετρο μέσης), τα υψηλά επίπεδα σακχάρου, τριγλυκεριδίων και αρτηριακής πίεσης, και τα χαμηλά επίπεδα «καλής» (HDL) χοληστερόλης. 
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin