Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αμερικανική Μελέτη : Ακόμη και μόνο μία διάσειση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για Πάρκινσον

Πάρκινσον
Οι άνθρωποι που έχουν πάθει ακόμη και μόνο μία ελαφριά διάσειση, λόγω κάποιου τραυματισμού στο κεφάλι, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν νόσο Πάρκινσον, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κριστίν Γιάφε του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 326.000 ανθρώπους ηλικίας 31 έως 65 ετών σε βάθος 12ετίας. Στο διάστημα αυτό, 1.462 άτομα διαγνώσθηκαν με Πάρκινσον.

Διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα εμφάνισης Πάρκινσον ήταν κατά μέσο όρο 71% μεγαλύτερη για όσους είχαν πάθει διάσειση και τραυματισμό στο κεφάλι οποιουδήποτε βαθμού σοβαρότητας.

Για περιστατικά ήπιας μορφής (με απώλεια συνείδησης έως 30 λεπτά ή με αμνησία έως 24 ώρες) ο κίνδυνος Πάρκινσον ήταν αυξημένος κατά 56%. Για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις (με απώλεια συνείδησης για περισσότερο από 30 λεπτά ή αμνησία πάνω από μία ημέρα) ο κίνδυνος ήταν κατά 83% αυξημένος, σε σχέση με όσους δεν είχαν ανάλογα χτυπήματα στο κεφάλι.

Επίσης, όσοι είχαν στο παρελθόν πάθει οποιαδήποτε τραύματα στο κεφάλι διαγιγνώσκονταν με τη νόσο Πάρκινσον κατά μέσο όρο δύο χρόνια νωρίτερα σε σχέση με όσους δεν είχαν ανάλογα χτυπήματα.
 ΠΗΓΗ: zougla.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin