Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ξηροί καρποί που αδυνατίζουν!

Μια μικρή χούφτα ξηροί καρποί συμπληρώνει τη δίαιτά μας με χορταστικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ακόρεστα λιπαρά και σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως δίαιτα δεν σημαίνει στερήσεις και σίγουρα δεν θα φτάσουμε σε ένα υγιεινό βάρος μετρώντας μόνο θερμίδες. 


Οι ξηροί καρποί που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε:

Αμύγδαλα
Περιέχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες –περίπου 3 γραμμ. ανά 30 γραμμ.– και είναι τα πλουσιότερα σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Σε μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Obesity, όταν δύο ομάδες παχύσαρκων ενηλίκων ακολούθησαν ολιγοθερμιδική δίαιτα για 6 μήνες, εκείνοι που συμπεριλάμβαναν αμύγδαλα στο πρόγραμμά τους έχασαν περισσότερο βάρος συγκριτικά μ’ εκείνους που έτρωγαν περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες.
Μερίδα: 23 αμύγδαλα = 170 θερμίδες, 15 γραμμ. λιπαρά.

Καρύδια 
Έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά οποία βοηθούν στην προστασία του
σώματος από κυτταρικές βλάβες που συμβάλλουν σε καρδιοπάθειες, καρκίνο και πρόωρη γήρανση. Είναι, επίσης, οι καρποί με τα περισσότερα Ω-3 λιπαρά οξέα. Ακόμα, το μαγνήσιο που περιέχουν μπορεί να μειώσει στις γυναίκες τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
Μερίδα: 14 μισά καρύδια = 185 θερμίδες, 18 γραμμ. λιπαρά.

Κάσιους
Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο και ψευδάργυρο. Ο σίδηρος που περιέχουν βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου σε όλα τα κύτταρα, κάτι που μπορεί να προλάβει την αναιμία, ενώ ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανοσοποιητικού και την υγιή όραση. αναφέρει η ειδικός.
Μερίδα: 18 κάσιους = 165 θερμίδες, 13 γραμμ. λιπαρά.
 πηγή: capital.gr
.
Οι ελάχιστοι ξηροί καρποί που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin