Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Μια χούφτα ξηροί καρποί (20 gr) τη μέρα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο

Μια χούφτα ξηρών καρπών, καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά σχεδόν 30%, του καρκίνου κατά 15% και του πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 22%.

Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μια φούχτα ξηρών καρπών κάθε μέρα (γύρω στα 20 γραμμάρια), έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν 'Αουνε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine", αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο, που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι μια καθημερινή χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά σχεδόν 30%, του καρκίνου κατά 15% και του πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 22%.
Επίσης, μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος θανάτου από πνευμονοπάθεια και του διαβήτη κατά σχεδόν 40%.
   ΠΗΓΗ: newz.gr
.
Ξηροί Καρποί: Το ελληνικό super food λέγεται στραγάλι
Ξηροί καρποί: Βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου67 γραμμάρια ξηρών καρπών κατά της χοληστερίνης18 γραμμάρια την ημέρα: Τα φυστίκια και γενικότερα οι ξηροί καρποί προστατεύουντην καρδιάΟι ελάχιστοι ξηροί καρποί που πρέπει να τρώμε κάθε μέραΚαθώς περνούν τα χρόνια: Τροφές που βοηθάνε τη συγκέντρωσή μας / καθημερινά μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σοκολάταΞηροί καρποί και σολομός μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin