Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Πατάτα για την πίεση; Καλό να την τρώμε βραστή και όχι τηγανητή.

Τελικά οι πατάτες δεν είναι τόσο ανθυγιεινές όσο τις νομίζαμε, λένε οι επιστήμονες, καθώς ανακάλυψαν, ότι περιέχουν συστατικά, που βοηθούν πολύ στην πίεση.

Το βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας, επισημαίνει, πως οι πατάτες περιέχουν ένα χημικό, την κουκοαμίνη, η οποία βοηθά στην υψηλή πίεση. Το χημικό αυτό είναι ένα φυσικό συστατικό, που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα είδη πατάτας.


Η ανακάλυψη της κουκοαμίνης στις πατάτες έγινε τυχαία, κατά τη διάρκεια μίας μελέτης για τις χημικές διαφορές των γενετικά τροποποιημένων πατατών και των φυσικών. 


Οι επιστήμονες, τόνισαν, πως ήξεραν, ότι το συστατικό αυτό βρίσκεται σε ορισμένα κινέζικα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά δεν περίμεναν να το βρουν στις πατάτες.

 Το ίδιο συστατικό βοηθά στην καταπολέμηση της αφρικανικής τρυπανοσωμίασης ή αλλιώς νόσου του ύπνου, που ευθύνεται για το θάνατο 66.000 ανθρώπων το χρόνο και είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην Αφρική.

Πάντως, οι επιστήμονες λένε, ότι για να μην χάνουμε τα καλά συστατικά της πατάτας είναι καλό να την τρώμε βραστή και όχι τηγανητή.

  ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin