Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

100 γραμμάρια την ημέρα: Τα καρύδια ασπίδα προστασίας έναντι του εμφράγματος

Τα καρύδια μπορούν να γίνουν ο φυσικός σύμμαχός σας στην πρόληψη της καρδιακής νόσου, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Επιστημονική ομάδα του Οργανισμού για την Έρευνα στις Επιστήμες της Ζωής, με επικεφαλής τον Δρ Μάικλ Φαλκ, υποστηρίζουν ότι τα καρύδια μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και έτσι να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος. Κι αυτό χάρη στα ακόρεστα λιπαρά, τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί.

Οι ερευνητές επανεξέτασαν στοιχεία από 61 ελεγχόμενες μελέτες, που αφορούσαν συνολικά, 2.582 άτομα, και διαπίστωσαν ότι τα καρύδια μείωναν την ολική, την LDL («κακή») χοληστερόλη και την ApoB, την κύρια πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στην LDL και αποτελούν βασικούς δείκτες του καρδιαγγειακού προφίλ του κάθε ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στις μελέτες είχαν καταναλώσει καρύδια και κάθε μερίδες κυμαινόταν από πέντε έως και 100 γραμμάρια την ημέρα, στο πλαίσιο της συνήθους διατροφής τους. 

 πηγή:

Καρύδια: καταπολεμούν τα αποθέματα λίπους

Σημαντικά οφέλη προσφέρουν τα καρύδια όταν συνδυάζονται με τη μεσογειακή διατροφή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin